Teemakoulutusta verkossa: Mukana ja äänessä? Osallisuus 16+ nuorten kohdennetussa ehkäisevässä päihdetyössä

Verkkokoulutus ajalla 26.9.–9.10.2016:

Koulutuksessa keskitytään siihen, miten käsitellä kohdennetussa toiminnassa ehkäisevän päihdetyön asioita 16+ ikäisten nuorten parissa siten, että aito osallisuus toteutuu. Millaiset työtavat tuottavat nuorten omaa kokemus- ja ajatusmaailmaa näkyväksi ja mitä erityistä tulisi huomioida koskien ikärajoja, laillisuutta ja päihdekäyttökokemusten näkökulmia? Koulutuksen aikana tutustutaan positiiviseen pedagogiikkaan, myönteiseen tunnistamiseen ja osallisuutta tukevaan toimintatapaan osana kohdennettua nuorten ehkäisevää päihdetyötä. Lisäksi perehdytään Syöpäjärjestöjen hankkeesta tuotettuun KIVA-osallisuusmalliin ja tutkitaan yhdessä sen mahdollisuuksia osana kohdennettua nuorten ehkäisevää päihdetyötä.

Kohderyhmä ja toteutustapa

Kohdennettua työtä tekevät nuorisoalan ammattilaiset (esimerkiksi työpajojen valmentajat, etsivän nuorisotyön ammattilaiset, toisen asteen oppilaitosten terveydenhoitajat tai muuten kohdennettua pienryhmä- tai yksilötyötä tekevät ohjaajat), joiden työssä ehkäisevän päihdetyön tarve on läsnä ja jotka tekevät työtä pääosin 16+ nuorten kanssa.

Maksuton koulutus toteutetaan kokonaan Moodle-verkkoympäristössä. Alusta sisältää itseopiskelumateriaalia sekä verkkokeskusteluosuuden ryhmäläisten kesken. Koulutuksen arvioitu työskentelymäärä on yhteensä n. 7 tuntia. Moodle on avoinna kahden viikon ajan, jolloin ryhmäkeskustelu on käynnissä ryhmän tarpeiden mukaan. Koulutus ei sisällä opintopisteitä. Koulutuksen järjestävät yhteistyössä Preventiimi (HUMAK) ja Suomen Syöpäyhdistys ry.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot

TÄSTÄ LINKISTÄ 20.9. mennessä, tai kunnes koulutus täyttyy.

Yhteyshenkilöt: Suunnittelija Heidi Odell heidi.odell(a)humak.fi, puh. 0400-349384, Preventiimi tai projektikoordinaattori Tuire Muona, tuire.muona(a)cancer.fi, puh. 050 435 2965, Suomen Syöpäyhdistys ry