Nuoret, päihteet ja mielenhyvinvointi -verkkokoulutus 2 op

Nuorisoalan ehkäisevän päihdetyön osaamiskeskus Preventiimi järjestää yhteistyössä Suomen Mielenterveysseuran kanssa ammatillisen täydennyskoulutuksen verkkomuotoisena ajalla 19.9.–16.10.2016. Koulutus luo katsauksen nuorisoalan ehkäisevän päihdetyön ja mielen hyvinvoinnin edistämisen yhteisiin näkökulmiin. Koulutus on suunnattu kuntien, järjestöjen, oppilaitosten ja seurakuntien palveluksessa nuorten parissa työskenteleville ja nuorten ehkäisevästä päihde- ja mielenterveystyöstä kiinnostuneille ammattilaisille. Osallistuminen edellyttää nuorisoalan työelämäpaikkaa tai alan aiempaa työkokemusta, sillä sen tehtävät keskittyvät oman työn kehittämiseen.

Koulutuksessa käsitellään mm. alojen tietoperustaa ja käsitteitä sekä nuoruutta hyvinvoinnin ja kohtaamistyön valossa. Lisäksi tarkastellaan erilaisia näkökulmia nuoren voimavarojen ja elämäntaitojen tukemiseen hyödyntäen monipuolisia materiaaleja. Tavoitteena on tuottaa osallistujille tietoa ja työvälineitä nuorten ehkäisevän päihdetyön ja edistävän mielenterveystyön toteuttamiseksi sekä lisätä ymmärrystä nuorten elämäntaitojen ja sosiaalisen vahvistamisen yhteydestä mielen hyvinvointiin ja päihteiden käytön ehkäisyyn. Koulutus toteutetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamana.

Koulutuksen kokonaisuus koostuu neljästä eri ajanjaksosta, joiden tehtävät suoritetaan kunkin jakson (viikon) aikarajoissa. Jaksotus tukee suoritusten etenemistä.  Opiskelualustana toimii Moodle-oppimisympäristö, jonka käyttöön ohjataan ja lisäksi kouluttajat avustavat tarvittaessa ongelmatilanteissa. Erillisiä laitteita ei tarvita, tietokone ja internetyhteys riittävät. Paikan saaneet saavat vahvistuksen sekä myöhemmin tarkemman infon sähköpostitse.

HUOM. KOULUTUS ON TÄYTTYNYT. Emme valitettavasti voi ottaa jonoon enää enempää ihmisiä. Varalistalla olevat saavat tiedon sähköpostitse mikäli paikkoja vapautuu. Kiitos kaikille kiinnostuneille.

Lisätietoa voit kysyä Marjo Kolehmaiselta, marjo.kolehmainen(a)humak.fi, p. 020 7621 274. Ilmoittautujat saavat antamaansa sähköpostiin tarkempaa infoa lähempänä koulutusta.

Preventiimi-logosms logo

OKM logo